söndag, maj 15, 2011

En utbytesstudenthistoria

Man hör ju alltid skräckhistorier om utbytesstudenter som verkar ha haft ett helvete under deras år. Här är en till, jag skriver den för att vi kan lära oss något av den.

Det är min kompis Jana, kommer inte skriva vilket land hon är från, men det är i Europa. Hon är blek, har ljusblont hår med stora lockar i, och spindelögonfransar. Hon har en ganska hes röst o är jättesöt!
Samma dag som mig kom hon till Wisconsin inte långt ifrån där min värdfamilj bodde. Familjen var lite konstig men det var ändå helt okej? Hennes syster var jättejobbig o skrek på henne när hon sa your dad om hennes värdpappa till systern. "Det är din pappa nu! Du måste säga dad! Gillar du inte honom eller?!" Hon skaffar andra kompisar o undviker familjen lite o allt är bra. 
Det blir jul o mamman o systern o Jana åker ner till Kansas för att fira jul med grandma där. BOOM! På vägen ner dit kör en bil in i dem o Jana whiplashas, ni vet när nacken åker fram o sen bak jättesnabbt. De flesta dör när det händer eller blir helt förlamade för nacken kontollerar allt typ, men hon har tur. Inget händer, förutom att hon får en ganska kraftig huvudvärk. Hon säger det flera gånger, men det enda värdmamman säger är att vi alla nog är chockade av det som hänt. Grandma bodde i ett skjulliknande hus o hon delade säng med hennes värdsyster på golvet. Det var den värsta julen i hennes liv.

De kommer hem, o Jana har fortfarande ont i huvudet. Familjen skickar då hem henne till hennes hemland för att gå till doktorn. Hon packar i förvirring snabbt ihop lite nödvändiga grejer. Hon har försäkring i USA o de skulle inte behöva betala ett öre för sjukhuset här, men det var antagligen det de var rädda för. 
Väl hemmahemma vilar hon upp sig, o de kommer fram till att hon hade ganska kraftiga huvudskador. Efter tre veckor vill hon komma tillbaka o slutföra sitt år! Två dagar innan hitresan i februari ringer familjen organisationen o säger att de inte vill ha tillbaka henne. Aha. Hon får en ny familj i Ohio? Efter en vecka där o prat med en av hennes Wisconsin skolkompisar flyger hon upp till Wisco igen o flyttar in hos hennes kompis, där allt nu är jättebra. Hon har fortfarande inte fått tillbaka resten av hennes grejer hon i all hast lämnade hos den gamla familjen, o de vill desutom att hon ska betala 500 dollar för allt de betalade för henne?
Allt är somsagt bra med henne nu, hon vill inte åka hem om några veckor för att hon har det så bra nu, så det är ju kul. Men ändå. Det här är hennes historia, allt från hennes sida, men familjen verkar ju konstig, o det man kan lära sig av det här är att det är DITTDITTDITT år så om något är fel måste du göra något! Tvinga dem att skjutsa dig till sjukhuset. Ta en taxi till sjukhuset. Byt familj direkt när du ser de röda flaggorna. 

1 kommentar: