torsdag, januari 13, 2011

Min vardag under mitt high school year

Sofia sa...
Hur mycket umgås du med dina värdsystrar? Står du dom nära? & vad hittar du på på helgerna & efter skolan & så?


Bra blogg jag har, jag har inte skrivit något om min vardag här.. Tror att det är pga att det händer varje dag, o man tror att det inte kommer vara så kul för er o läsa, men sanningen är att det är väldigt annorlunda från mitt liv i Sverige.
Så here we go, min vardag:
Jag går upp kl sju o sminkar mig o klär på mig o packar min väska o går ut i köket en halvtimme senare o sätter mig vid köksbordet. Min mamma har varit o workat out på gymmet då, det gör hon varje dag o sen kommer hon hem o lagar frukost till oss. Nu under vintern är det ägg nästan varje dag för man känner inte direkt för flingor i det här kalla huset. Så då får vi tre systrar en tallrik med typ scrambled eggs o en toast o ett glas juice eller te. Hon har även en liten fabrik där hon gör mackor o påsar upp nötter o godis o grejer, till vår lunchbag.
Bilen försöker vi rulla iväg senast 7.45 för annars kommer vi försent, Zoe (junior) sitter alltid irriterad i bilen o väntar, sen kommer jag o Molly (freshman) kommer alltid sist o en panikar o vi kommer in i skolan i sista minut. Kommer man en sekund efter att det har ringt in får man en "tardy", o det inverkar på betyget jättemycket o läraren blir jätteirriterad.

Skolan har blivit jätteseg nu. Folk är inte alls så roliga o lättsamma som jag trodde, det beror säkert på vädret (det snöar o är kallt, det är lite varmare än Sverige men ändå). Jag inbillar mig att folk i varmare stater är roligare.. Aja. Skolan slutar 03.07 för alla 1200 elever o då är det panik på parkeringen (haha i usa har man inte skolgårdar, man har parkeringar) så jag o Molly o Zoe går ett block iväg där vår mamma står med bilen o sen kör vi hem. Då sätter vi oss vid köksbordet o gör läxor, jag tar ofta ut min dator o lyssnar på Spotify, mamman ställer fram lite snacks; ananas, brownies, kex osv. 
Sen börjar hon laga middag o lite senare kommer pappan hem från jobbet vid fem halv sex o då äter vi middag.  Det är faktiskt jätteskönt att äta tidigt. Sen går man till sitt rum o gör läxor, datorn, kollar tv, ibland kollar vi en film osv. Alla är trötta, jag vet inte varför, men jag är tröttare än vad jag är i Sverige efter skolan. Det kanske beror på att den är ganska intense o man bara har fyra minuter mellan varje lektion, eller på engelskan men jag tror faktiskt inte det.

Det här är alltså en normaldag, ibland stannar jag i skolan för någonting, ibland går jag till Starbucks med någon, ibland åker jag hem till någon, o ibland när mamman hämtar upp oss åker vi till mallen eller Target eller något. Två dagar i veckan brukar jag o Zoe åka till gymmet också direkt efter skolan. O varje onsdag är det Yearbook dag efter skolan några timmar, jag är med o skriver vår yearbook så då stannar jag kvar. Det är jättekul, vi intervjuar människor o just nu håller jag på med " the trendpage", jag tar foton på folk med bra stil (ganska svårt) o gör snygga designer med inDesign.
Man är väldigt låst här, allt är organiserat så man kan inte direkt ta tuben till stan o sen till en kompis o sen tolvan hem ni vet. Man är beroende av någon hela tiden, det är ganska jobbigt.
Min mamma är alltså hemmafru o väldigt bra, jag är ovan över att inte behöva göra något för att hjälpa till med, i början trodde jag hon gjorde allt för att vara snäll eller nåt, men det är typ hennes jobb o hon vill liksom göra det själv. Jag kan ju säga att jag är extremt mycket självständigare än mina systrar. 
Dock har vi "veckor", vi tre systar har ett rullande schema o när det är ens vexka tömmer man diskmaskinen o tar ut alla sopor på onsdagen, det är allt, så det är allt jag göra för att hjälpa till med här hemma, förutom att tvätta mina egna kläder då.

Det kan ju låta tråkigt att bara åka hem efter skolan, men man har inte mycket val, o vi gör det mysigt ni vet, byter till mjukisar direkt när vi kommer hem. 
I vår blir det annorlunda när vi börjar med sporter o det är varmt o ljust ute, men ändå inte sticka in till stan o cafeea ni vet. Det sjuka är att man aldrig sitter o undrar vad man ska göra, ibland går vi på restaurang, ibland kommer folk hit, o ikväll tex ska vi åka in till Milwaukee o se Bucks spela basket. Så nu måste jag göra mig i ordning, matchen börjar sju! Mina systrar o jag är verkligen inte bästa vänner men vi bråkar aldrig, vi gillar varann o pratar o berättar gossip om folk skolan, som alla gör, vi gör mycket med varandra, o har som sagt aldrig riktigt bråkat, men jag tror alla blivit irriterade på de andra ett antal gånger, det är iof inte så vi har filmkvällar med varandra ni vet. Helgerna.. Nu i helgen ska jag till Michigan o åka skidor! Som jag har längtat haha, skriver mer om helgerna sen. 

1 kommentar:

  1. Jag ska nog också skriva ett sånt här inlägg när jag har tid! Jättekul och intressant att läsa. Asbra att ni går till gymmet så ofta! :D <3

    SvaraRadera