söndag, maj 15, 2011

Josie's (mitt nya smeknamn här hahaha) GUIDE TILL CHICAGO!! Typ Shoppingguide.

Chicago är en helt underbar stad som jag har turen att bara bo 1,5 timme ifrån. Jag älskar Chicago. New York är 3000 gånger bättre, men någon gång borde ni åka till Chicago! Det är lite coolare här på något sätt? Största business staden ju. Alla går runt med långa beiga rockar o portfölj pratandes i mobilen. Det är den tredje största staden i USA efter NY o LA. Dialekten här sägs vara den renaste o den "bästa". Långa a:an.

Iaf! The Windy City kallas den, o igår, i mitten av maj när jag var där med några kompisar höll vi bokstavligt talat på att blåsa iväg. Det var i Chicago jag förstod innerbörden av hur stark en storm kan vara. Shoppingen är grym.

Börja dagen på ett litet mysigt cafe. Skippa de torra o dyra hotellfrukostarna o smit in på något cafe. Corner Cafe hittas lite överallt o Cosi Cafe rekommenderas. Beställ en plain toasted bagel with creme cheese o något att dricka, min favorit är Macchiato with skimmilk. Beställ med skimmilk så du sparar några kalorier, för det kommer dunchen innehålla ett ton av haha. Bagels är jättegott o jätteamerikanskt. För mig är det lite som en donut, fast bakad istället för friterad? Onyttig såklart. Den är söt men ändå salt.

Chicago ligger precis vid Lake Michigan o piren ni ser heter The Naivy Pir o om det är fint väder ska ni absolut gå dit, för det är jättevackert där!
Annars är det Michigan Avenue som allt är uppbyggt kring. Det är en gigantisk gata som har allt allt allt. Du kan vara där i flera dagar o inte ens gå klart den. Du ska börja i södra delen o under dagen jobba dig uppåt tycker jag. I södra delen av Michigan Ave hittar du även en cool park som heter Millenium Park med massa konstverk i. Bla The Bean som är ett måste. En stor spegel böna som du kan ta foton på o se dig själv! Det är en turistgrej, o när du har gjort det en gång vill du inte göra det igen haha. Millenium Park ligger precis i anslutning till Michigan Ave o där ligger även några museum om du vill kolla in dem.

Nordstrom är den första affären du kommer möta på på Michigan Ave. Det är som NK o då en liten finare sk Department Store. Kosmetik o skor på bottenvåningen, kläder o sånt högre upp. De har bla en bröllops avdelning  o är de första att få in nya designsamarbeten. I vintras var Uggs samarbete med Jimmy Cho att bli hittade här först tex. Histora! Johan Nordström var en Luleå kille som vid 16 års ålder emigrerade från Sverige till USA, Michigan, bytte namn till John Nordstrom o startade denna sjukt framgångsrika o populära kedja. Gå vidare på gatan o jag kommer inte guida dig, för du kommer vilja gå in överallt, men mina favoriter är:

Nordstrom Rack: Några blocks iväg hittar du denna outlet verison av original butiken. Igår hittade jag en Botiker väska som hade kostat 799 dollar, o igår 112. Jag fyndade ett par True Religion jeans för en fjärdedel av priset, du hittar alltid lite converse här, jag köpte Haviannas för 9 dollar i vintras, de har massa Steve Madden skor, du hittar Juicy Couture sett för 39 dollar st, Vince baskläder, sköna Calvin Klein tröjor osvosvosv. Jag har sett Burberry kappor på 40% så det är klart stället att fynda på! 
Forever 21: Jag är jättetrött på den affären, men den är jättestor här iallafall.
Apple Store: Två våningar.
Tiffany's: Inget sägs.
Bloomingdales: Här får du de Brown Bag påsarna beroende på hur mycket du köper. 
Sephora: Min absoluta favorit Sephora (stor sminkaffär som gör att Kicks kommer kännas så jävla B o att NK o Åhlens smink kommer vara stelast) är denna.
Filene's Basement: Också en outlet. Jättebra! Hanky Panky kan fyndas här om man har tur.
Neiman Marcus, Nike Town, Ralph Lauren, SAKS Fith Av, Macy's, Water Tower Place (min andra favorit! Det är som en stor galleria o botten kantas av American Girl Place, en dockaffär som är helt galen. Gå hit bara för upplevelsen. 4-åriga girls som ska ha allt till sin docka, o samma saker till sig själva. En amerikansk klassiker, för deras mammor var precis likadana så ni kan se glädjen i bådas ögon. Sen har de i Water Tower House massor med andra roliga affärer o hela gallerian har vatten som rinner uppifrån o ner. Lacoste har alltid haft rea när jag varit där) är några andra bra affärer.

Högst upp i Water Tower Place o magen börjar kurra? Ta glashissen ner o gå in en gata på Superior, GINO'S EAST är stället ni vill in på. Ni kommer antagligen få vänta ett tag på bord, men det är värt det. Väl inne ser ni förutom badrummen inte en ren yta. Allt är nerklottrat med namn, saker, o texter sen stället öppnade för typ hundra år sen. En Chicago klassiker. Ni blir visade till ert bås som är precis som på filmer btw, o beställ vatten, house sallad med house dressing o DEEP DISHED PIZZA. Det är det stället är känt för. Deep dished pizza, eller Chicago Style Pizza, är ett måste i Chicago. En svensk kille var här förra året o det är tydligen det enda han saknar. Det är en pizza. Med jättetjocka kanter, tunn botten o massafyllning. Den är lika tjock som en panpizza, om inte tjockare, men inte med lika mycket deg utan mer fyllning. Så gott! Ni kommer få vänta i 45 minuter på den, men det är som sagt värt det o den är jättenybakad då.

Vattnet i Chicago är ganska äckligt, så på vilket som helst appotek som finns överallt borde du köpa dessa to go's ice tea som är ett pulver du blandar ut med vattnet. Två stora glas räcker en till. Mandarin Mango är godaste smaken. Ta en small pizza om ni är två, en medium sized om ni är fyra, o en large om ni är sex. Trust me.


Efter denna dunch (dinner-lunch hoho) går du vidare norr ut. Ju längre norr ju mer coolt blir det. Det börjar redan några blocks senare, på East Walton Street med American Apparel, Urban Outfitters o Marc Jacobs på rad. Där ligger även Sprinkles Cupcakes, som liknas vid populariegrad Magnolia Bakery i New York, där kön är minst tio meter o cukcakesen är galet dyra. Sprinkles är alltid helt packad, alltid lika dyrt, men det är det o trängseln. 
Ta med er era cupcakes i en to go box o gå vidare upp norr, eller ta en cab, till Lincoln Park där ni kan avnjuta dem. Där är det lite bohemchict typ. Vintage affärer med märkesgrejer till grymma priser. 

2 kommentarer:

 1. men gud, om jag någonsin åker till chicago så skriver jag ut din guide och följer till punkt och pricka! :D

  SvaraRadera
 2. Nice post. I ωаs chеcking contіnuously this blog and I
  am іmpresseԁ! Eхtremely usеful info specially the last part :) I care for such іnfo a lot.

  I was looking for this cеrtaіn information foг a long tіme.
  Thank you and beѕt of luck.

  Ϻy blog: criar uma pagina no facebook agora

  SvaraRadera