tisdag, maj 31, 2011

Helgen m svenska släkten!

Dålig uppdatering, jag har varit borta hela denna memorial weekend, en helg med en ledig måndag för att fira? de amerikanska soldaterna. Jag åkte upp till mina 3rd cousins i norrare Wisconsin o det var såå kul! Nice m ett litet break fr värdfamiljen också haha.. 
Första kvällen åt vi pizza o jag gick på en bonfire med tjejen som är junior i high school. På lördag morgon var det graduation i deras skola. Obs min graduation är om två helger o då kan ni vänta er en bokstavlig bildbomb men så här går en amerikansk graduation, student, till.

Först kommer alla föräldrar o vänner o sånt o sätter sig i den stora gympasalen o sen tågar studenterna in.
Sen ställer dem sig vid sina platser o man säger någon bön el något. Detta är som mång andra high schools i USA en religiös skola. Den heter Fox Valley Lutheran High School.
Två studenter håller tal, en kille o en tjej. Tjejen var såå dålig, men hon var jättenervös. Man kan ju se det på henne, stackarn liksom.

Det var tråkigt så jag började ta kort på mina jeans.Killen som kom efter var iallafall lite rolig.
Sen går man upp en o en på scenen o tar emot sitt diploma. Jag komemr inte få ett diploma, för då måste man ha tagit alla klasser som man behöver under fyra år, så utbytesstudenter får ett certificate som det heter.

 Sen drar man sin lilla tissel från ena sidan till andra för att man nu är graduatad. Det är en liten trådsak. Sen kastar man mössan upp i luften! Sen går alla ut på skolgården (eh parkeringen, det är skolgården i USA) o tar foton o sånt! Jag började prata med en spansk o en italiensk kille som var jättesköna. De var också utbytesstudenter. En norsk tjej gick på skolan som hette Hilde eller nåt men hon var såå tråkig så jag hängde med killarna istället.

Sen åkte vi till några studentfester. Alla hade ett spel som var jätteroligt, det är som två golfbollar med att rep emellan, så kastar man dem o de ska hamna på ställningen igen. Sen nästa bild är ett typiskt amerikanskt hus med en typisk amerikansk trädgård. Maten på båda ställerna var såå god. Ahh.


På kvällensåg vi Pirates of the Carrabian eller hur det stavas o den var jättebra! Men jag fattar inte vad som hände med Kiera Knightly o Orlando Bloom för de var inte med en sekund. Älska att gå på bio i USA iallafall:)
Dagen efter åkte vi till Door County, det är som en tumme som går ut från Wisconsin i Lake Michigan. Supervackert där! Det kändatse på hela den tummen är en restaurang som heter Al Johnson Swedish Restaurant. De hade förr i tiden massa svenskar som jobbade där över sommaren, så alla sa att jag borde göra det nästa, det skulle ju vara jättekul. Men en svensk tjej som jobbat där i 11 år sa att det praktiskt taget var omöjligt att få uppehållstillstånd i USA. De skulle älska att ha mer svenska tjejer som jobbade där, för nu är det bara från baltländerna. Så orättvist!Egentligen går det goats, får? på taket på Al Johnson's, så alla frågar om det går goats på alla tak i Sverige efter de varit där -.- Nu hade de precis fått nytt gräs, från Norge! så det måste växa till sig först elller nåt. Jättemysig restaurang, vi hade hikat innan det o VAD SVENSKA PANNKAKOR O SVENSKA KÖTTBULLAR O LINGONSYLT ÄR GOOOTTT! De hade limpa också, gah!


Det var en svensk mormor i butiken som bott i USA i 40 år o ville köpa Elsa Beskow till hennes barnbarn, men hon var rasande att den var på engelska, hon ville ha den svenska verisionen, för hur översätter man Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin??Sen gick vi uppför något högt torn. Jag tror de kollade om de blev anfallna från det. Eller haha det är en sjö. Det var någotmed fire iaf? Om det brann?


Sen åkte vi igenom små jättesöta byar. Den härr hette Fish Creek. Hela Door County är ganska fint o dyrt, o här är det dyraste. Som Hamptons utanfor New York för Chicago borna.

Imorrse var det Memorial Day Parade, vi åkte till Apleton för att kolla på den. Här ser ni klassiska Amerikanare.

Det är jättebra att kolla på bilder upp o ned


Intressant som svensk att se detta.


Nu har vi precis varit pa burger night hos min aunt and uncle, om jag orkar ska jag plugga lite till en exam imorgon, o sen ska jag soova. Puss o kram

2 kommentarer:

 1. ja det var väl typ så min graduation var. jag vill berätta men du pratar med ester så jag kan inte ringa :'(
  haha skoja bara, men aaah kan ni prata klart snart eller???

  och den där resturangen! jag vill dit haha (kan vi åka dit på the big return maybe?)

  SvaraRadera
 2. anledningen till att orlando och keira inte är med i den här filmen enligt historien är ju då att orlando har blivit kaptenen på den flygande holländaren och som kapten på det skeppet får man endast kliva av skeppet en gång var tionde år, de resterande 9 åren och 364 dagarna är han fast på sin båt. Han är gift med Keira och hon är ju då fast på fastlandet så att han ska kunna träffa henne var tionde år.

  Detta hade man ju kunnat lösa helt klart, men det faktiska anledningen till att Orlando inte är med var att han ville ha samma lön som Johnny Depp (2 miljoner dollar tror jag det var) men det förtjänar inte han eftersom att han är en mycket sämre skådespelare.

  :)

  SvaraRadera