torsdag, september 02, 2010

MIN FÖRSTA DAG I HIGH SCHOOL!!

Okej, har en bra o en dålig nyhet. Den dåliga är att alla mina dagar kommer se ut så här
08.00-03.10 Skola
03.45-06.00 Tennis
fram till sista oktober, vilket betyder att jag kommer hem vid halv sju, vilket är halv två på natten i Sverige, vilket betyder att vi inte kan skypa under veckorna, bara på helgerna.
Den bra nyheten, det gick bra idag! Alltså det var inget woow shit, aaaaa det här var asbra! Men jag gillade det. Berättar kort;
Åtta samlades alla freshmen o nya studenter i den stora gympasalen, tänk high school filmer. Satt helt själv bland små freshmen o bara what the heeck gör jag här?? Sen delades vi in i grupper, vår blev "nya studenter". Jag, Anja från Schweiz, en kille som gick i värsta problemskolan förrut där 15 blev avstängda förra året, en tjej från norra Alaska där det idag är 40 grader F, 32 grader F är 0 för oss.. En kille som hade strugglat asmkt i sin förra privatskola, en kille som var en "militarybrat" dvs reser runt i hela landet för hans pappa jobbar på olika baser för militären, osv. Ni fattar. Så vi gjorde samarbetsövningar o fick sedan en visning runt i skolan. Fin skola med typ footballsjackor från the 60's o pokaler o så. En av våra lärare var ledare för en kurs som heter "Graphic communications and web page design" som hon berättade om o det lät så himla kul, vill ha den! Sen sa de att varje år kommer en massa olika universitet från hela landet o berättar o gör reklam för dem o man kan gå o lyssna om man vill, en kille frågade direkt om West Point kom, o det gjorde dem. Det är som Top Gun för militären, har ni inte sett den se den. Det enda han ville var att komma ut i krig o kämpa för sitt land typ. Hemskt men ändå vackert ngnstans.
Okej, sen fick vi ett snack som jag tog en tugga av som var så jävla äcklig så när vi direkt efter gick vidare slängade jag den sådär coolt i en stor papperskorg ni vet. I farten typ. Haha. Sen gick vi till Raidar Room, ett rum för juniorer o seniorer att hanga out i. Det här är ju en blogg om USA så en bra grej är ju om ni fattar skolsystemet så here it coomes:
 • Elementery school
 • Middle school
 • High school
        9an - Freshmen
        1a ring - Sophmores
        2a ring - Juniors
        3e ring - Seniors
 • University/ College. Har fortfarande inte fattat skillnaden mellan dem, tror att det är som högskola/universitet i Sverige, dvs ingen skillnad.
Okej, sen var det lunch, min mamma gav mig en färdig brun papperspåse i morse med en fullkorns(nja)macka med kalkon, mustard, majonnäs o sallad. Sen en granolabar, vindruvor o sugar snaps o en nektarin.
Annars kan man i skolan köpa ganska billig pizza, subways med vad man vill på, soppa eller torr sallad eller dagens lunch som är typ chicken nuggets o pommes frites. Haha det var som Gooh vid centralen ni vet, ganska fräscht o det såg ganska gott ut.
Sen kl 12 började man efter schema o hade varje lektion i exakt tolv minuter, som en snabbgenomgång ni vet. Inga problem att hitta klassrummen det är bara att fråga, de älskar att hjälpa till med sånt här, sen kan man ju passa på att prata lite med dem medans de följer en o visar. Exakt när det var slut ringde klocken o no matter what, då går man ut oavsett om läraren är i mitten av en mening. Hon bara slutar prata. Jag gillade snabbgenomgången! Skriver snabbt om varje ämne nu:

Journalistic writing: Så himla kul, tror det kommer bli favvoklassen. När jag kom in hade jag glömt ta av mig min namntag vi fick på morgonen så en kille bara aha you're a freshman, o jag bara  nää I'm new, I'm from Sweden o lalala så började jag prata med alla där, de var verkligen journalister, frågor o nyfikenhet ni vet. Liten grupp på typ 15 som ska göra yearbooken o skolans tidning. Läraren bara det allra viktigaste ni kommer lära er i år är att hålla en deadline, det är ALLT i tidningsbranchen typ. Ingen ursäkt godtags. Sen att man måste vara noga då tusen kommer läsa det man skrivit såvida det inte är fruktansvärt, blev så taggad när hon sa det. Alla verkade jättehärliga i den klassen, några var sånna där med asstort mörkt krull, AA kläder o en hade en mössa o stora svarta rektangulära glasögon o det andades bara NewYork journalister över dem.
American Public Policy: Den klassen sög. Läraren jobbar med gympan o det är hennes enda lektion med vår klass, boken var enorm o jag är inte så intresserad av att lära mig hur kongressen är uppdelad så ska verkligen försöka byta den, trots att det var två gulliga tjejer från tennisen i den o att det var ett krav att läsa den från skolan.
English 11: Känns verkligen som en sån där lektion i high school filmerna, tror dock att det är grymt för mig med all engelska. Var också ett krav.
Physical Education: Nja, man dushar inte efter, o å ena sedan är det skönt för man slipper det haha men det är grymt ofräcsht o jobbigt att ta med alla grejer o så. Bara jobbigt. Bra upplägg dock, fyra klasser har samtidigt o sen får man välja vad man villgöra, det finns ett jätteschysst gym som man kan gå till m platttvs o så. Men grejen är att web page klassen är under denna timmen! Så ska försöka byta, då slipper jag Brittish Littature nästa termin o det tycker alla är jättebra för den är tydligen seg.
Study Hall: Man sitter i Raidar Room o får göra vad man vill för en jättechill lärare.
Digital Imagery: Svävande lärare, klassen verkar kul, helt nya mac datorer o man fotar o redigerar sen.
Alg 2 with Trig: Läraren var så bastant o kraftig, från båda synsätten o jag gillade henne. Ett krav är en miniräknare med grafräknare så det var tur att jag tog med min, glöm inte det ni som ska åka o planerar att läsa matte!

Sen var det klart, gick det till guidiancen för att försöka byta, det var crowded där o alla ville byta, när jag väntat ett tag kommer assistenten ut o bara alla ska på möte nu så kom tillbaka imorrn, ska försöka gå dit tidigt på morgonen o fixa det. Gick hem till en tjej från tennisen, Lauren, o väntade där en timme på tennisen, åkte dit, körde, var helt slut i armarna sen, hatar att surva när man är det..
En tjej där, en sån som är assvår att komma in på i livet men när man väl är där har man henne för alltid, om ni fattar, började prata lite o det lossnade lite, är president för FBLA, typ framtida buisniess leader of America. Ska gå med i den klubben, är redan med i Key Club, antagligen går jag med i Teatern, sen finns det en Science club o en Matteclub. Funderar på att gå med i dem, haha, nä men de är verkligen inte jobbiga, man får massor med credits o väldigt många är med i dem. Ser nog bra ut på famtida CVn tänker jaag.

Måste säga det igen, ÅKER MAN PÅ HIGH SCHOOL YEAR MÅSTE MAN VARA VÄLDIGT OUTGOING SOM DE SÄGER ANNARS KAN MAN RÄKNA MED ATT SITTA SJÄLV PÅ LUNCHERNA!! Eller alltså om man säger så, det är typ ingen som bryr sig om dig såvida du inte är intressant.

Fortfarande är allt väldigt nytt o spännande så jag har ingen hemlängtan, det har den andra utbytisen som klantadesigrejältnärhonentradematten ofastnademedhennesryggsäckidörröppningen idagodetblevlitepinsamtellerganskapinsamtdåmanhördekvävdaskratt från alla, likt high school movies ni vet.

Okej, allt från mig idag!

2 kommentarer:

 1. hahhaa, vad gäller skolsystemet kan jag hjälpa att förklara lite. eller som det är i england har dem

  1 primary school (lågstadiet)
  2 high school (högstadiet)

  3 sixth form (gymnasiet) och detta är, precis som gymnasiet, frivilligt. men om du inte gör sixth form kan du inte komma in på universitetet.
  4 college (vet inte vad det är i svensk benämning), detta kan du gå även om du inte gör sixth form. som beth hon har valt att läsa sixth form för hon vill läsa vidare på uni sen. men hennes kompisar har valt att gå direkt till college istället. men kommer sen inte kunna komma in på uni.
  5 uni / university (universitet och högskola). du måste ha läst sixth form för att komma in, det är frivilligt att göra. (du måste ha läst på gymnasiet för att kunna göra detta, frivilligt)

  och primary + high school är typ från 6 år till 15 år (precis som i sverige). sen läser man antingen college eller sixth form. jag vet inte mycket om college, men sixth form läser man i två år och du väljer dina kurser heeelt själv. så det är extremt fritt. du får dessutom bara välja antal kurser efter hur bra du gjorde ifrån dig på dina "exams" i slutet på high school. och om du läser en kurs går du i skolan en dag typ, två kurser två dagar, tre kurser tre dagar, osv... jag tror det är så i alla fall

  jag kommer alltså läsa första året i sixth form, A levels. det andra året heter typ AS levels.

  SvaraRadera
 2. Snälla snälla!
  det kanske är personligt men kan du berätta hur ditt schema ser ut ( i alla fall hur många lektioner du har )
  Ha det så bra i U.S.A.♥

  SvaraRadera