fredag, april 15, 2011

Swedish chocolate balls.

Klart att syrran är mest lästa inlägget men att swedish apple pie kommer tvåa?? Nu har jag iaf gjort chokladbollar med amerikanska mått, det är för en klass jag har. Så om ni saknar denna svenska delikatess, kör på. Jättelätt att göra, men det vet ni ju.

Ingdredienser:
  • 1/4 lb or 1 stick unsalted butter (room temperature)
  • 2 1/2 cups rolled oats
  • 1 1/4 cups sugar
  • 1 tsp vanilla extract or 1 tbsp vanilla sugar
  • 1 tbsp strong coffee (cold)
  • 2 tbsp unsweetened cocoa
  • (strössel o sånt att rulla i)

Ta fram ingredienserna plus skål, röraomgrej o mått.

Smält smöret i micron tills som detta, för vem pallar låta det bli rumstempererat först liksom.

Häll i sockret o rör om.

Häll i kaffet o rör om.

Havregryn o rör om.

Kakaooooo.
Vanilj.

Sen rör du bara ihop allt. Är det för torrt tar du mer kaffe, o om det är FÖR kladdigt tar du mer havregryn.
Gör med händerna om du vill.
Om du är deprimerad eller så kan du börja äta med sked nu hahaha.
Annars rullar du dem till bollar o sen i strössel eller kokos, pärlsocker finns ju bara i Sverige o på typ ikea.

1 kommentar:

  1. awesome!!! :) kanske bakar ngn dag till och med... jag ar bara sa radd att misslyckas hela tiden haha

    SvaraRadera